Пампорово

Ски курорт Пампорово е разположен в сърцето на Родопите- ‘Планината на Орфей’, в нозете на връх Снежанка, на 260 км от столицата София, на 85 км южно от Пловдив, на 15 км северно от китния Смолян и 10 км южно от Чепеларе. Пампорово се намира на височина от 1650 м. над морското равнище в Переликския поддял (Букова планина) на Западните Родопи. Слънчевите дни в Пампорово са повече от 240, така че освен, че една ски почивка ще подейства освежаващо, ще се сдобиете и с прекрасен слънчев загар, тъй като курортът заслужено носи името си на един от най-слънчевите планински курорти в България.

Пампорово и пистите около него, водещи началото си от връх Снежанка, се намират между вековни, будещи страхопочитание и възхита красиви ели. притегателен център не само през зимата, но и през топлите месеци. За любителите на зимните спортове и за търсачите на прохладни места за отдих през лятото, Пампорово е отличен избор за почивка.

Информация за Пампорово


Информация за ПампоровоПампорово - богатство на багри лете и кристални, снежни и безкрайни ски писти през зимата

Пампорово, скъпоценният кристал в короната на българските ски дестинации, е най-слънчевият планински курорт в България. Сгушен в сърцето на гостоприемната Родопи планина, обгърнат в зеленина лете и покрит с пухкав сняг, който привлича неустоимо скиорите през зимата. Пампорово си остава един най-предпочитаните ски курорти, както от български, така и от чуждестранни туристи. Уникалното разположение на курорта, който е като блестящ камък в огърлицата на Родопите, както и благоприятният планински климат, са предпоставки за наименованието - ‘ най-слънчевият планински курорт’ в България. Ако някога сте посещавали Пампорово, то безспорно знаете, че особеният магнетизъм на това райско кътче, покрито с бяла ‘ завивка’ през зимата и облечено в ‘ зелена одежда’ през лятото, е толкова специфичен, че описанията и снимките говорят за едва една малка част от това, което копнеещият за свобода турист иска да види. Добре дошли в Пампорово през всеки сезон от годината, почерпете сили от природата и красотата!

повече

Полезна информация Пампорово


Полезна информация Пампорово

Важни телефони в Пампорово

повече

Вело парк Пампорово


Вело парк Пампорово

"Вело парк Пампорово" е съставен от велосипедни пътеки с обща дължина 25 км, маркирани в зелено, синьо, червено и черно, в зависимост от трудността им.

повече

Екскурзии в Родопите


Екскурзии в Родопите

Екскурзии и маршрути до едни от най-популярните туристически дестинации и обекти в близост до Пампорово, в планина Родопи.

повече

Правилата на планината


Правилата на планината

Правилата на планината

повече

Приключения на открито


Приключения на открито
  1. Скално приключение на Екопътека Невястата

повече

Температурата в момента в Пампорово e 17 °C

Максималната температура за ДНЕС е 16 °C.
Утре в Пампорово се очаква МАКСИМАЛНА температура от 18 °C Следващите няколко дни се очаква промяна в температурите като след 5 дни се очаква минималните температури да достигнат 6 °C, а максималните 18 °C

Сила на вятъра 20 km/ч ESE


Начало / Пампорово