Информация за Пампорово

Пампорово - богатство на багри лете и кристални, снежни и безкрайни ски писти през зимата

Пампорово, скъпоценният кристал в короната на българските ски дестинации, е най-слънчевият планински курорт в България. Сгушен в сърцето на гостоприемната Родопи планина, обгърнат в зеленина лете и покрит с пухкав сняг, който привлича неустоимо скиорите през зимата. Пампорово си остава един най-предпочитаните ски курорти, както от български, така и от чуждестранни туристи. Уникалното разположение на курорта, който е като блестящ камък в огърлицата на Родопите, както и благоприятният планински климат, са предпоставки за наименованието - ‘най-слънчевият планински курорт’ в България. Ако някога сте посещавали Пампорово, то безспорно знаете, че особеният магнетизъм на това райско кътче, покрито с бяла ‘завивка’ през зимата и облечено в ‘зелена одежда’ през лятото, е толкова специфичен, че описанията и снимките говорят за едва една малка част от това, което копнеещият за свобода турист иска да види. Добре дошли в Пампорово през всеки сезон от годината, почерпете сили от природата и красотата!

Пампорово ще Ви посрещне със слънчево небе, тучни ливади, нашарени с диви цветя и билки, топла гостоприемност, чист планински въздух, ухаещ на борови дръвчета и много, много изненади.

Пампорово, най-южният ски курорт в Европа, е идеална дестинация за ски и сноуборд приключения, място за ‘срещи’ на студените северни ветрове с топлите повеи, наситени с влагата на Беломорието. Ако вие обичате ски предизвикателствата и въобще зимните спортове, то Пампорово ще Ви осигури незабравими мигове по отличните снежни писти с различни нива на трудност. Ако сте начинаещ ентусиаст, който иска да ‘покори’ ски склоновете, не се притеснявайте, защото Пампорово разполага с международно признато ски училище, където специалисти и опитни инструктори, ще се погрижат за Вашето обучение и вълнуващо приключение.

Пампорово разполага с отлична хотелска база и сме сигурни, че изборът на хотел в ски курорта, ще Ви затрудни, най-вече защото първокласните услуги, безупречно обслужванеко комфорт и невероятните уикенд предложения за пълноценен отдих.

Най-слънчевият ски курорт в България ще Ви изуми с панорамния бар на кулата Снежанка, на 2030 метра надморска височина, за да се полюбувате на изумителния природен пейзаж. Не пропускайте да се потопите в магията на Смолянските езера, по-известни като изумрудените очи на Родопите, да посетите Националната астрономическа обсерватория Рожен, да откриете тайнственото село Гела и да се докоснете до приказката наречена Родопи.

Температурата в момента в Пампорово e 15 °C

Максималната температура за ДНЕС е 16 °C.
Утре в Пампорово се очаква МАКСИМАЛНА температура от 18 °C Следващите няколко дни се очаква промяна в температурите като след 5 дни се очаква минималните температури да достигнат 6 °C, а максималните 18 °C

източен вятър със скорост 11 km/ч


Начало /  / Информация за Пампорово